السلا م عليكم
مرحبا بنات هذه طريقة المبطن من الاكلات المفضلة هى ليبيا تستعمل فى المناسبات وفى شهر رمضان المبارك
يلا نبدا
المكونات
الحشو
لحم مفروم -بيضة --خبز مرحى -- بصلة مفرومة ناعم -بقدونس مفروم ناعم --ملح -فلفل اسود -فلفل احمر --فص ثوم مفروم --بزار --رشة نعناع -- زنجبيل - رشة قرفة
نخلط كل هذه المكونات مع بعض ونتركها على جهة
ناخذ 5 حبات بطاطا وهذا يتوقف على عدد الافراد لان البطاطا نقسمها الى نصفين نقشر البطاطا ونغسلها ثم نقسمها نصفين وكل نص نعمل به شق من المنتصف ويصبح شكلها مثل الجيب
نحشيهم بالخليط فى حالة تبقى من الحشو انا استعملت فلفل اخضر اضفت للحشوة كسبرة جافة وكروية وحشيت فها الفلفل
ناخذ 2 بيضة ونضربهم بالشوكة ونضيف لهم ملح -فلفل اسود واحمر ونضربهم مع بعض وناخذ صحن نضع به قليل من الدقيق
ناخد مقلاة ونضع بها زيت وفير اول مايحمى الزيت ناخذ البطاطا ونمررها فى الدقيق ثم البيض ونضعها فى المقلاة ونعمل نفس الشى من الفلفل بالنسبة للفلفل اختيارى
نحمرها من الجهتين ونصفها فى صينية ونصب عليها صلصة عبارة عن(كوب ماء --م ك معجون الطماطم --ملح --فلفل اسود واحمر وبزار وشوية زيت ونضعهم على النار حتى يقلى )
نغطيهم بالسلفر ونضعهم فى الفرن حوالى نص ساعة
و بعدين بالهنا و الشفا