منتديات سبها
الخبز بالأعشاب 613623
بالجودة بيك هلا والله
كيف حالك واحوالك اتشرفنا بزيارتك
لو كنت مسجل يا مراحب وأن كنت
غير مسجل يشرفنا أنك تنضم الى
اسرتنا
منتديات سبها
الخبز بالأعشاب 613623
بالجودة بيك هلا والله
كيف حالك واحوالك اتشرفنا بزيارتك
لو كنت مسجل يا مراحب وأن كنت
غير مسجل يشرفنا أنك تنضم الى
اسرتنا
منتديات سبها
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات سبها


 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الخبز بالأعشاب

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
حوحة الماسية
عضو جديد
عضو جديد



انثى
العمر : 42
عدد المساهمات : 30
تاريخ التسجيل : 21/02/2009

الخبز بالأعشاب Empty
مُساهمةموضوع: الخبز بالأعشاب   الخبز بالأعشاب I_icon_minitime2009-04-03, 6:20 pm

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
جمعه مباركه عليكم باذن الله
جبتلكم وصفة الخبز يالإعشاب
من مطبخ منال العالم
خبز بالاعشاب
هى تؤليفه من الاعشاب حسب ما تحبى او حسب ذووق افراد اسرتك
انتى بتظبطى النكهه حسب رغباتهم
مقادير العجينه
4 كوب دقيق
ربع كوب سكر
ثلث كوب زبده مذابه
بيضه+نتقطه خل
1 ملعقه خميره فوريه او خميره بيره بحجم عين الجمل
1 ملعقه صغيره ملح
املعقه صغيره بابريكا
كوب الا ربع لبن دافى لو حسب ما يحتاج
مقادير التغطيه
زبده مذابه
خليط من الاعشاب العطريه
ريحان وزعتر و بقدونس وثوم بودره واى شى تفضليه
الطريقه
بنخلط الخمبره مع ملعقه سكر وشويه ماء دافىء تقريبا ملعقتين
ونتركهم يتفاعلو
نخلط جميع المواد الجافه مع بعضها ثم نضيف الذبده والخميره والبيضه
ونخلطهم فى الطبق كويس
وبعدين ناخد العجينه على الرخامه ونعجنها كويس لمده 10 دقائق
ونلت كويس جداا ونخبطها على الرخامه وهكذا
فى وعاء مدعون رشه من الزيت
نضع العجينه ونتركها لكى تتضاعف حجمها وده حسب حراره المطبخ
بعد التخمير
ناخد العجينه ونفرغ منها الهواء ونقسمها اتنين ونعملها اسطوانه
نتقعها قطع متساويه
ونلفها كوره ونغطسها فى الذبده المذابه وبعدين نرش عليها الاعشاب
وهكذا حتى الانتهاء من المقدار
مقاس الصنيه 22 سم وبطنتها بفويل علشان اعرف ارفعها
لان معنديش صنيه تتفتح من الجنب
ومفيش تاثير على التسويه
نغطيها وبتركها مره اخرى لكى يتضاعف حجمها
نشغل الفرن قبلها بربع ساعه على درجه حراره 180
فى الرف الاوسط فى الفرن
بتاخد تقريبا نصف ساعه او اكتر شويه حتى تحمر تماماا من فوق زى تحت
بغطيها بفوطه قطن خفيفه فور خروجها من الفرن
علشان تكون طريه وغير قاسيه لمده 10 دقائق
وده شكلهاااااااااا
وده من الداخل
هشه جداااا وطعمها جميل
مع الجبنه كانت تجننن وفطار خفيف
ويا رب تنال اعجبكم زى ما نالت اعجاب اسرتى
و صحتين
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://as7ab.maktoob.com/compose.htm?id=83478147&m=55cdb
سهارة
عضو فعال
عضو فعال
سهارة


انا من : ليبيا
انثى
العمر : 39
المزاج : مشغول
المهنة : غير معروف
الهواية : المطالعة
عدد المساهمات : 177
تاريخ التسجيل : 25/02/2010

الخبز بالأعشاب Empty
مُساهمةموضوع: رد: الخبز بالأعشاب   الخبز بالأعشاب I_icon_minitime2010-03-02, 11:11 pm

الخبز بالأعشاب 12653013071411644944
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://sbha.yoo7.com/profile.forum
شهـــــد
عضو نشيط
عضو نشيط
شهـــــد


انا من : ليبيا
انثى
العمر : 33
المزاج : عادى
المهنة : جامعى
الهواية : السفر
عدد المساهمات : 146
تاريخ التسجيل : 06/08/2010

الخبز بالأعشاب Empty
مُساهمةموضوع: رد: الخبز بالأعشاب   الخبز بالأعشاب I_icon_minitime2010-08-10, 5:38 am





مشكــورة ..
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.sebha.yoo7.com
 
الخبز بالأعشاب
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات سبها :: منتدي الطبخ والمؤكولات-
انتقل الى:  
 
أنت الزائر رقم
 
 
 
منتديات سبها
سجل الزوار
free counters